Ερευνα και Καινοτομία

Ενδυνάμωση της Γυναικείας Εκπροσώπησης

Δίμηνο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από Δεκέμβριο 2023 έως Φεβρουάριο 2024, του επιχειρηματικού επιταχυντή egg – enter grow go, με τη συμμετοχή ερευνητριών και φοιτητριών στις τεχνολογίες STEM και την ευγενική υποστήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης, μπορούν να συμμετάσχουν Ερευνητικές Ομάδες, από διάφορους τεχνολογικούς/παραγωγικούς κλάδους (Life Science, Nano/Agri/Energy Tech, Ed/Deep Tech, ICT, άλλο) που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης (ideation phase, pre-seed, seed), στις οποίες όμως οι ιδρυτικές τους ομάδες απαρτίζονται κατά τουλάχιστον 30% από γυναίκες (ερευνήτριες ή/και φοιτήτριες).

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχή του γυναικείου ερευνητικού οικοσυστήματος των Πανεπιστημίων στην επιχειρηματικότητα, είτε σε αρχικό επίπεδο (επιχειρηματικής ιδέας), είτε και σε πιο προχωρημένο (δημιουργία spin-off) και η γενικότερη ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών, φοιτητριών και επιχειρηματιών με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στις τεχνολογίες STEM, μέσα από την παροχή δίμηνης συμβουλευτικής καθοδήγησης/εκπαίδευσης από το egg σε καινοτόμα ερευνητικά projects του Πανεπιστημίου όσον αφορά στην πιθανή επιχειρηματική εξέλιξή τους.

Στο προηγούμενο επιτυχημένο πρόγραμμα 24 Ερευνητικές Ομάδες, με γυναίκες Ερευνήτριες και καθηγήτριες, από 10 Πανεπιστήμια, θα ολοκληρώσουν τον κύκλο δράσης τους, με την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας σε επενδυτές, συμμετέχοντας στο “Investors’ Day” του egg – enter grow gο, στις 16.02.2024.

Δήλωση συμμετοχής: Συμπλήρωση του παρακάτω αρχείου power-point (Teams Introductory Template) και αποστολή του έως τις 06/12/2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Μετάβαση στο περιεχόμενο